tirsdag den 24. juni 2014

"Half Bad" (Half Life #1) - Sally Green

Half bad af Sally Green
Half bad af Sally Green
Half bad af Sally Green
 
Original titel: Half Bad - Forfatter: Sally Green - Forlag: Penguin - Sidetal: 384

"You can't read, can't write, but you heal fast, even for a witch. You get sick if you stay indoors after dark. You hate White Witches but love Annalise, who is one. You've been kept in a cage since you were fourteen. All you've got to do is escape and find Mercury, the Black Witch who eats boys. And do that before your seventeenth birthday. Easy."

Half Bad var en blandet oplevelse for mig. Ikke nok med at bogen har haft store rygter omkring sig, så har det virket til enten at være en bog man hader eller man elsker. Jeg har dog ikke taget parti, men griner lidt over titlen, da jeg egentlig synes at den var 'Half Bad'. (Set fra den pessimistiske side - den er jo i teorien også 'Half Good')

Noget jeg ikke forstod var den skiftende fortællerteknik. Måske er det bare gået min næse forbi, men jeg kunne simpelthen ikke se, hvad det skulle til for. Historien som helhed forløb egentlig forholdsvis fint og jeg var glad, når jeg ikke skulle fokusere på fortællerens synsvinkel. Det dukker mest op i den første halvdel af bogen og selve starten af bogen er virkelig mærkelig. Det er lidt ærgerligt, da det gjorde mig skeptisk allerede fra starten af - men bogen forløber egentlig næsten som en normal roman gennem det resterende.

"His next joke he says quietly, just sharing it with me. 'What's the difference between a Half Code and an onion?' He lifts my shirt up. I feel his fingers scratch over the lower part of my scars, his scars, as he says, 'Cutting up an onion makes you cry.'" - citat side 199.

Selve handlingen som helhed var egentlig fin nok. Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg vil læse videre i serien når de resterende bøger udkommer. Hvis jeg skulle anbefale denne bog til nogen, så ville det nok være til drenge. Den indeholder blod, vold, aggressivitet og da vi følger drengens synsvinkel, så tror jeg at de fleste drenge ville synes om denne bog.

4 kommentarer: