onsdag den 14. maj 2014

"Skæbnens valg" (Caldera #3) - Mette Bundgaard Laursen

Skæbnens valg af Mette Bundgaard Laursen
Skæbnens valg af Mette Bundgaard Laursen
Original titel: Skæbnens valg - Forfatter: Mette Bundgaard Laursen - Forlag: Forlaget Facet - Sidetal: 296
Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet.

Læs også anmeldelsen af Caldera #1: "Profetiens kald" og Caldera #2: "Skyggernes spil"

"Tilbage på Jorden er Kate fast besluttet på at leve sit eget liv frem for at leve efter Noahs profeti. Men det er svært for hende at komme videre, når hendes tanker bliver ved med at vende tilbage til Caldera. Hun er dog helt sikker på, at hun ikke vil vende tilbage til galaksen sammen med Noah – lige indtil han giver hende et tilbud, hun ikke kan afslå."

Det var så slutningen på en fantastisk trilogi. Jeg holdte rigtig meget af universet og karaktererne, samt de oplevelser, som fulgte med dem. Denne bog var en god blanding af 'Profetiens kald' og 'Skyggernes spil', da den både foregår på jorden, men også tager udspil i Caldera - så vi får lidt af begge verdener. Den var rigtig god og jeg synes at bogen bliver rundet forholdsvis godt af. Det eneste jeg kan sætte min finger på er, at jeg synes der var nogle få ting, som jeg personligt ikke fik en 'slutning' på, hvor jeg stadig har et par ubesvarede spørgsmål. Men jeg kan sagtens forså, hvorfor bogen tager den kurs, som den gør - og jeg nød det stadig i fulde drag.

Jeg synes at Mette Bundgaard Laursen har lavet en fantastisk debut med denne ungdomstrilogi, som nok ligger lidt mere over i ungdoms- og kærlighedsdelen end at have fokus på sci-fi. Så hvis man går ind til trilogien med fokus på Star Wars-agtig sci-fi, så bliver man nok lidt skuffet. Til gengæld har hun formået at lave et herligt ungdomsudspil med kærlighed og et drys af sci-fi.

"'Sjovere og vildere' var nok bare ikke mig, måtte jeg erkende, og som dagene gik, og hverdagen indfandt sig igen, indså jeg, at det nok kun er i eventyrene, at heltene bliver forvandlet af deres rejser. For almindelige mennesker går livet videre, som det plejer." - citat side 13.

Jeg er rigtig glad for at have læst denne serie og det er bestemt en serie, som jeg vil vende tilbage til og læse med glæde. Jeg er blevet så glad for blandt andet Kate, Emilie, Demea og især Naphal, så det bliver helt underligt at efterlade dem nu her - men som sagt, så kan jeg jo altid vende tilbage til dem igen, når savnet bliver for stort.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar