søndag den 11. maj 2014

"Profetiens kald" (Caldera #1) - Mette Bundgaard Laursen

Profetiens kald af Mette Bundgaard Laursen
Profetiens kald af Mette Bundgaard Laursen
Original titel: Profetiens kald - Forfatter: Mette Bundgaard Laursen - Forlag: Forlaget Facet - Sidetal: 296
Anmeldereksemplar fra Forlaget Facet.

"Da 17-årige Kate møder Noah første gang, ved hun ikke, at han er en prins fra en fremmed galakse. Hun ved heller ikke, at et orakel har udpeget lige netop hende som Noahs udkårne, der skal følge med ham hjem til Caldera for at bekæmpe den onde Naphal. Faktisk er Noah ikke lige Kates kop te, hvis hun skal være helt ærlig, og Noah må snart indse, at hans opgave om at vinde Kates hjerte er langt sværere, end han havde regnet med."

Denne bog var lige hvad jeg havde brug for at læse. Mette Bundgaard Laursen formår ikke kun at lave en rigtig fængende ungdomsroman, men hun får også flettet sci-fi ind i historien uden at det virker for urealistisk eller for eventyr-agtigt. Jeg blev overrasket over, hvor godt hun har formået at skabe hele det ungdomsmiljø der er i gymnasietiden, samt de problemstillinger der hører til såsom fester, kærester og venner. Jeg tror der er mange unge, som kan nikke genkendende til det, som hovedpersonen Kate føler og tænker. Det med at hun ikke just er en af de populæreste i sin gymnasie-klasse og det at hun som person er god til at overtolke situationer og samtaler. Det eneste negative ved hende er dog, at hun er meget fordomsfuld på trods af at hun ikke selv er så populær. Hun har ingen problemer med at tænke rigtig negativt om andre - men igen, sådan er de fleste teenagere også - så det påvirkede ikke mig i min læsning, men det kan det muligvis gøre med andre læsere.

'Profetiens kald' er efter min mening en herlig ungdomsroman med de hverdagsproblemer som teenagere har, men med et drys af det overnaturlige, som gør at den skiller sig ud fra de sædvanlige danske ungdomsbøger. Det var en fornøjelse at læse den første bog i Caldera-serien - og jeg glæder mig rigtig meget til at se om de efterfølgende bøger lever op til de forventninger, som jeg har fået efter at have været så glad for den første bog. Den kan i hvert fald varmt anbefales herfra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar